Business mentoring

Ezen folyamat keretein belül olyan egyéni vállalkozókkal dolgozok, akik mint szolgáltatók (pl: nyelvtanár, edző, terapeuta, coach, stb.) igyekeznek a vállalkozásukat a lehető leghatékonyabban működtetni. Konkrét céljaink között leginkább a profit maximalizálása és a munkában eltöltött idő minimalizálása van.
Sajnos az, hogy valaki jó szakember, ma már nem elegendő a sikerhez…
Az a tapasztalatom, hogy rengeteg, a saját szakmájában magas tudással rendelkező vállalkozó nem a tudását, hanem az idejét értékesíti, ezért a saját vállalkozása rabszolgája lesz. Ennek következményeképpen keveset keres és sokat dolgozik, ami egyenes út a kiégéshez.
Az ügyfélszerzés az értékesítés megtanulása a megfelelő beárazás és azon további fontos lépések elsajátítása zajlik egy ilyen folyamatban, amik elengedhetetlenek a sikerhez vezető úton.

Kikkel dolgozom általában együtt?
Ezen a területen szolgáltatásalapú vállalkozókkal dolgozok, akik leginkább nyelvtanárok, edzők, terapeuták, coachok, stb.
Ezen belül is olyanokkal, akik szívből csinálják azt, amit és kimagaslóan jók is benne, de ennek ellenére nem tudnak elérni ezzel egyenértékű anyagi megtérülést, csak a túlhajszoltság árán.
Sok esetben olyanok keresnek fel, akiknek kihívás az ügyfélteremtés, vagy éppen a marketing világában nem találják azt a működést, melyben a szolgáltatásukhoz hasonlóan önazonosan működhetnének.
Problémát szokott még jelenteni a túlhajszoltság, vagy akár már a kiégés közeli állapotok megjelenése.

Célok:
Három fő célt szoktunk megfogalmazni, melyek nem különíthetők el egymástól, azaz nem mehetnek egymás rovására.
- Keress lényegesen többet.
- Dolgozz lényegesen kevesebbet.
- Érj el jóval nagyobb ügyfélelégedettségi élményt.

Az oktatási anyag és az egyéni mentorálás célja, hogy a vállalkozó elsajátítsa annak módszertanát, hogy a kimagasló tudását hogyan értékesítse úgy, hogy önazonos maradhasson a működése és ne kelljen marketing trükkökkel rávenni embereket olyanra, amit azok nem akarnak. Célja, hogy kevesebb, de eredményesebb munkával a megfelelő célcsoportnak, profin megfogalmazott üzenetekkel emeljük a hatékonyságot. Cél, hogy a vállalkozó megtanuljon ne csak a vállalkozásában, hanem a vállalkozásán is dolgozni.

Egy business mentoring folyamat menete:
Minden folyamat egy kötetlen és ingyenes stratégiai megbeszéléssel indul, ahol mélyebb betekintést kaphat az érdeklődő azon technikákba és mentalitásba, amit ez a folyamat képvisel. Egy ilyen beszélgetés általában 2 órát vesz igénybe és célja, hogy a vállalkozó saját vállalkozását egy optimalizálást elősegítő szűrőn keresztül is megvizsgálja, ami már önmagában is tanulságos lehet. Természetesen cél, hogy a beszélgetésünk végére mindketten meg tudjuk hozni azt a döntést, hogy szeretnénk e ezen az úton együtt elindulni.

A teljesség igénye nélkül néhány téma, amit érintünk egy ilyen folyamat alatt:
- A vállalkozó miértjének pontosítása.
- Megfelelő célközönség meghatározása.
- Ügyfélteremtési folyamatok fejlesztése.
- Önazonos értékesítés elsajátítása.
- Árazás
- Rendszerek használata.
- Tartalomgyártás / online megjelenés.
- Énmárka fejlesztés.

Az egyes modulokon való áthaladás mindig egyéni tempóban az ügyfél előképzettségének és igényeinek megfelelően történik. Minden elméleti anyagot azonnal átültetünk a gyakorlatba és természetesen segédanyagokkal, példákkal is támogatom az ügyfeleim előrehaladását.

Created with